top of page

Sport minden mennyiségben

 

Az aktív pihenés kedvelőinek számtalan sportolási lehetőséget biztosít Mariazell és környéke.    

A mariazellerlandi környezet, és az egészséges klíma inspirálja az utazót, hogy odafigyeljen önmagára, egészségére. Két órás séta  a város körül és máris jobb a közérzetünk.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Számtalan sportolási lehetőség közül választhatnak vendégeink: 

Nordic Walking: Marizell környékét behálózzák a hosszabb rövidebb séta- és túrautak. Minden út táblával van jelölve. Eltévedni lehetetlen. Mindenki a saját erőnléti állapotának megfelelő utat választhatja.

Mountainbike: profiknak ajánlott az Alpentour és a Romantiktour stájer kerékpárút hálózat. A kezdőknek a Seeberg és a Traisental kerékpárút a megfelelő választás.

   Mászás: Hegymászás, sziklamászás a profi mászóknak - térkép beszerzés szállodánk segítségével biztosított. A kezdőknek a Bujaka Skyline kötélpark ajánlott az Erlaufsee partján vagy a mászókert „Kreuzmauer” Köckensattelnél, ahol különböző  nehézségű útvonalakon  mászhatnak.   

Mászófal: 10 m magas mesterséges mászófelület, „Mariazellerland Sport Resort”-ban, 3 útvonal különböző nehézségi szintek.

 

 

 

Repüléssel kapcsolatos sportok:  Mariazellnek saját reptere van. A bátrabbak siklóernyőzhetnek, sárkányrepülőzhetnek vagy vitorlázórepülőről csodálhatják a csodálatos hegyeket. 

Ejtőernyős ugrás: gyakorlott ejtőernyősöknek és paplanernyősöknek. Léggömbtúrára is van lehetőség előzetes jelentkezéssel.

Horgászás: az Erlauf(see) tónál, az Erlaufben, Erlaufklauseban, a Wienerbrucker Stauseeban, a Salzában, a Hubertusstauseeban, a Walsterben és a Salzklammban lehet horgászni napi horgászjeggyel. Főleg pisztráng található ezekben a tavakban.

Lovaglás: Öt lovarda közül válaszhatnak a kezdő és haladó lovasok Mariazell környékén.

Minigolf: a hoteltől 400 m-re található a minigolf pálya.

Squash: a JUFA Mariazeller Land Sport Resortban. Itt többfajta beltéri és kültéri sportpálya is található.  

Tenisz: szintén több teniszclub pályái közül lehet választani. Előzetes bejelentkezés szükséges.  

Vadvízi sportok: rafting, kenu túrák az Salzán és Ennsen.  Szállodánk segít a szervezésben.  

Téli sportok: minden télisportra van lehetőség, sí- és szánkó-pálya a Bürgeralpen és a Gemeindealpen, több nehézségi szintű, 70 km-i sífutópálya  Mariazellerlandban, műjégkorcsolyapálya a városban.

SzV_0160273_th.jpg
SzV_0162337_th.jpg
SzV_0151625_th.jpg
bottom of page