top of page

Családi nyaralás Mariazellben 

 

Mariazell és környéke  a gyerekekkel érkező családoknak is  kínál színes élményeket, lehetőségeket. Vadasparkok, hegyi rollerozás, bobozás, fürdőzés,  élmény - és  kalandparkok, vagy csak válasszunk a változatos túrákból, ahol közel kerülhetnek a gyerekek a  természethez.

A Hotel Magnus Klause*** magyarul is beszélő személyzete akár már foglaláskor is segít összeállítani a programokat. 
A gyerekek a szállodánkban is beszerezhető Barátok könyvéből, Seppi és Marie mackók segítségével megismerhetik Mariazellerland  és 70 km -es vonzáskörzetének  nevezetességeit és gyűjthetik a matricákat.

 

Mariazeller Land

Szállodánkból gyalog is elérhetőek a következő helyszínek: Mariazellerland mindkét hegye, a Bürgeralpe és a Gemeindealpe, a fürdésre, strandolásra alkalmas hegyi tó, az Erlaufsee, és a raftingosok paradicsomaként emlegetett Salza folyó is.

1., Holzknechtland, avagy a Favágók országa és Goldwäscherland, az Aranymosók élményparkja a Bürgeralpe-n.

A Hotelt Magnus Klause *** -tól  200 m-re lévő állomásról  kabinos felvonóval lehet felmenni a Bürgeralpe  /1267 m/ csúcsára.

A fantasztikus,  Ausztria szerte is sajátos magashegyi panorámámán kívül a Holzknechtland élménypark várja a gyerekeket és felnőtteket, ahol a favágók életét ismerhetik meg.  A park területén  kis faházak szemléltetik a fa feldolgozásának folyamatát, a kivágástól a kész termékig. 

 

 

 

 

 

 

 

Lehetőség van farönk úsztatásra, erdei vonatozásra, állatsimogatásra. A parkban található múzeum az erdők élővilágát és annak fontosságát szemlélteti.
A Goldwäscherland-ban az  aranymosás izgalmait élhetik át a gyerekek.  Az élmények után a Berggasthof Bürgeralpe-ben vagy az Edelweisshütte-ben lehet egy jót enni, inni, majd a kilátóból mégegyszer körbe nézni. Utána a hegyről ajánljuk a gyalogos túraútvonalat lefelé, ami a város Fő terére visz le. 

 

 

 

 

 

2., Száguldozás a hegyről, gokarttal vagy rollerrel 

A Gemeindealpe 1626m -es hegycsúcsára modern sífelvonóval lehet feljutni, ahol az újonnan épített Terzerhaus várja a fantasztikus panorámában gyönyörködni vágyókat. Több túraútvonal vezet le a hegyről. 

 

A középállomásról (Mittelstation) az egész család számra élvezetes programlehetőségként, gokarttal vagy óriás rollerrrel lehet leszáguldani a hegy lábához

3., Nosztalgiavonatozás Mariazell vasútállomásáról az Erlaufsee-ig

Május 15-től október 26-ig minden szombaton, vasár- és ünnepnapon a világ legrégibb /1884-es/ gőzmozdonya által vontatott nosztalgia vonattal utazhatnak le a mariazelli állomástól az Erlausee-hoz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Árak:  Oda-vissza Felnőtt:  € 10,00 Gyerek: € 4  Egy útra: Felnőtt € 7,00 Gyerek: € 3,00 
Ajánlott visszafelé sétálni az erdőn keresztül.

4., Strandolás és kalandpark az Erlaufsee-n

A hegyekkel körülvett lassan mélyülő tisztavizű Erlaufsee  nagy területen lévő szabad stranddal rendelkezik. Partján vizicsúszda, játszótér, strandbüfé található. Csónakázni, vízibiciklizni lehet rajta, a bátrabbak a búvárkodást is kipróbálhatják.   A gyerekek és a felnőttek is, a tó melletti  Bujaka Skyline kalandparkban próbálhatják ki ügyességüket.

5., Állatsimogató és vadaspark Mariazeller Land-ban

A város környékén, több helyen tudunk ajánlani állatsimogatókat, lovardákat, helyi tanyákat,  ahol a háziállatoktól a honos vadakig többfajta állattal  is találkozhatnak a gyerekek. Mariazelltől délre haladva a 20-as út mellett  a Fallenstein fogadónál házi állatokat / pl. kecskét, szamarat/,  pár száz méterrel messzebb pedig őzeket, szarvasokat lehet természetes környezetükben megnézni.  Halltallban szamaragolni is lehet, Gollradban  a lámákat ismerhetik meg közelebbről a gyerekek.  

 

 

 

6., Egyéb sportolási lehetőségek 

 Mariazeller Landban számos sportlehetőség kínálkozik családok részére. A minigolf pálya a Bazilikától 5 percnyi sétára található, 
Hagyományos és elektromos biciklit is lehet kölcsönözni, és a körmyező bicikliutakon varázslatos környezetben lehet tekerni a  családdal. Több lovarda is van, ahol más házi állatok is találhatóak. Horgászni, teniszezni, a Jufa Sportházban  squash-olni, mászófalon mászni, a bátrabbaknak pedig a Salza folyón raftingolni is van lehetőség. 

 

 

 

 

7., Túra ajánlatok Mariazeller Landban 

Számos túraútvonalat tudunk ajánlani, amelyek az egész család számára  élvezetesek lehetnek. Csak néhányat említünk meg. 
Hosszabb,  / 4 órás / de látványos a Mariazeller Land  körút, mely érinti az Erlaufsee-t majd  a csodálatos vizesést a  Marienwasserfall-t  nézhetjük meg.  
Nagy szintkülönbségek nincsenek, kellemes erdei túra.

 

A Salza mellett halad a Salza körút, ami 2,5 órás és szintén nem kell nagy hegyeket megmászni. Nagyon hangulatos. Az Erlaufstausee mellett is több, nagy edzettséget nem igénylő útvonal található. Részletes térképeket, túraleírásokat biztosítunk vendégeink számára.

 

Távolabbi úticélok

Mariazell 100 km-es körzetében is rengeteg látnivaló található, bármely irányba is indulunk útra. 

8., Kameltheater és Weisser Zoo  / Teve Színház és Fehér állatkert / Kernhof-ban

Marizelltől 26 km-re Kernhofban a WEISER ZOO –ban  igazi teveszínház előadását élvezhetik a gyerekek.  A hegyoldalban kiépített állatkert egésznapos program lehetőséget biztosít az egész családnak.  Naponta több előadás is látható. Természetesen a tevéken kívül más állatok is élnek itt,  főként ritka fajok,  pl. fehér tigrisek,  hóleopárdok, albinó kenguruk, szibériai hóbaglyok, stb

 

9., Türnitzi bobpálya 

Mariazelltől 38 km-re található a Türnitzi bobpálya. A bobozás szinte  minden gyerek kedvence, amit nem lehet kihagyni
nyaraláskor és nem is kell, ha Mariazellerlandban töltik a nyarat. Az odavezető út során érdemes Annabergben megállni egy kicsit és élvezni a  csodálatos kilátást. 

10., Vonattal St. Pöltenbe

Érdemes egy napos kirándulást szervezni a 84 km-re lévő barokk stílusú belvárosáról híres  St. Pöltenbe az " Ötcherbär" nosztalgiavonattal. Az utazás során 21 alagúton és 19 viadukton áthaladó vonatból folyamatosan pazar látványban lesz részük az alpesi táj kedvelőinek. Többek közt átmegy a vonat az Ötcher Természeti Parkon is.

11., Élményfürdő  Ybbs-ben 

Rossz idő esetére ajánluk a  Mariazelltől 44 km-re lévő Ybbs -ben  található  élményfürdőt. Kültéri, beltéri medencével,  csúszdával és egy komplett szaunaparkkal fogadja az odaérkezőket. 

12., Téli sportok múzeuma  és a Südbahn múzeum Mürzzuschlagban  

Az Alpokban ősz végétől a tavasz közepéig a hóé a főszerep. Érdekes megnézni, hogyan fejlődtek  a téli sportok napjainkig. A Südbahn múzeum a vonatot szerető gyerekeknek nyújt nagy élményt. 
52 km-re van Mürzzuschlag, akár hazafelé is érdemes megállni és  a múzeumokat megnézni.   

13., Kapfenbergi vár 

A várban időutazóvává válunk, megismerhetjük a kereszteslovagok és alkimisták életét. 
Sólymászat, gyerekmúzeum, Lovag fesztivál várja a középkor kedvelőit. 

3577f5d8276f5dd5_00398797c2c8d964_2x.jpg
ausblick-1680x720.jpg
Screenshot 2019-05-21 at 11.21.20.png
077966beeaf6d8be_24ac9aa9bff5801d_2x.jpg
d00136bb89385d1c_3d57f3b2b9f26ccd.jpg
SzV_0161755_th.jpg
SzV_0164877_th.jpg
SzV_0160863_th.jpg
SzV_0161017_th.jpg
SzV_0158431_th.jpg
CIMG7268.jpg
bottom of page